Profetul cauciucurilor! Popasul evaziunii pastorit de staretul Codreanu, transportatorul convertit

0
89

Undeva pe Valea Oituzului, dupa un sir dens de TIR-uri si palcuri de brazi scapati de furia securilor, mascata de fumul de mititei, poporenii pot descoperi prima biserica privata care poarta numele intemeietorului ei.  Constantin Codreanu, un individ de o ticalosie rara, dupa cum il descriu fostii angajati de la Transbus Codreanu, acolo unde a fost manager pana a-si lasa afacerile in seama unor oameni de incredere, a apucat-o in urma cu trei ani pe calea pocaintei. Nu se stie ce o fi fost in capul fostului manager recunoscut ca „jupanul soselelor si al cazanelor fara ITP”, dar la 65 de ani s-a retras din functia de coducere, de ochii lumii,  si s-a apucat de ctitorit, din evaziuni, o biserica de toata mandria. Manastirea s-a făcut exclusiv prin efortul material al familiei Constantin şi Petronela Codrean, din banii obtinuti din activitatea de transportator.  Pana aici, un frumos subiect de presa, daca ca la poalele acestei manastiri pastorite de Codreanu nu s-ar desfasura afacerile sale oneroase, care mustesc de evaziune fiscala si dispret fata de oameni.

Fac de multi ani traseul Iasi- Brasov cu microbuzele Codreanu. Nu mai spun, manele, bilete „uitate” la sofer, dar banii luati, injuraturi. Intre Iasi si Brasov, doar o singura oprire –  la campingul companiei Codreanu, acolo unde nu am vazut niciodata eliberat vreun bon fiscal, atat la veceu cat si la dughenele unde se vand mici si alte produse alimentare. Ultima oara, mancarea este slinoasa, fapt ce m-a infuriat putin, asa cam cerut bon fiscal. Am avut surpriza sa constat faptul ca acea casa de marcat nici macar nu era pornita. Vanzatoarea a scos casa de marcat si a bagat-o in priza de fata cu mine. Nu plateste taxe la stat si face un imperiu pe functionari corupti si concumatori prosti, care tac”, ne-a spus Petrica Copcea, unul dintre clientii Codreanu.

Despre calitatea serviciilor firmei la care, inca, este actionar preotul Constantin Codreanu, exista nenumarate plangeri care ajung pe birourile celor de la OPC sau Politie, iar apoi se opresc in poarta manastirii.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here