Un avion militar ucrainean, interceptat in spatiul aerian romanesc, a aterizat la Bacău

0
60

Un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spaţiul aerian naţional, a fost interceptat şi a aterizat la Bacău, transmite Ministerul Apărării. Este vorba despre un avion militar ucrainean.
Două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă Poliţie Aeriană sub comandă NATO au decolat, joi dimineaţa, în jurul orei 6.15, pentru clarificarea unei situaţii aeriene referitoare la un zbor neautorizat în partea de nord a României, care se apropia de spaţiul aerian naţional.
Cele două aeronave militare române au aplicat cu stricteţe procedurile naţionale şi regulile internaţionale aplicabile în astfel de situaţii, procedând la interceptarea şi identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spaţiul aerian românesc. Aeronava respectivă, un Suhoi 27 aparţinând Forţelor Aeriene Ucrainene, a fost escortată pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău, operaţiune încheiată la ora 07.05”, a transmis Ministerul Apărării din România.
După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziţia autorităţilor române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situaţii.
Potrivit MApN, Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei din Ucraina şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a luat toate măsurile necesare de reacţie, atât cele care revin în mod direct instituţiei, precum şi cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului naţional de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituţională, elaborate din timp”, mai arată MApN.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 76