Raul Siret va fi deviat in dreptul localitatii A.I.Cuza

0
88

Apele Siretului au devenit o amenințare pentru  gospodăriile din Comuna Alexandru Ioan Cuza.

Maricel Popa, Presedintele Consiliului Județean Iași împreună cu  Marian Șerbescu, Prefectul Județului s-au deplasat ieri la Al.I.Cuza pentru a identifica problemele cu care se confruntă comuna ca urmare a ploilor torențiale din ultimele zile și pentru a stabili împreună autoritățile locale măsurile urgente pentru preîntâmpinarea unor calamități.

Râul Siret a erodat adânc malurile și a ajuns la doar câțiva metri de gospodării, existând riscul revarsării peste casele din zonă.

Acolo trebuie intervenit de urgență și deviat cursul Siretului. Am dicutat deja cu autoritățile locale și cu domnul Prefect acest aspect și vom solicita sprijin de la Guvern. Avem în vedere construirea unui nou canal pentru albia râului astfel încât să îl îndepărtăm de gospodăriile oamenilor’, a precizat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Conducerea Consiliului Județean va sprijini autoritățile locale pentru ca proiectul să primească finanțare din fondul de urgență al Guvernului.

Voi merge împreună cu domnul primar al Comunei Al. I. Cuza la Guvern pentru a susține proiectul de deviere a cursului Siretului și pentru a explica urgența cu care ne confruntăm la nivel local” a adăugat Maricel Popa Președintele Consiliului Județean Iași.

Marius GAVRILESCU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here