Zeci de mascati si procurori DNA au descins la Consiliul Judetean si Directia de Drumuri Judetene Iasi.

0
68

Procurorii DNA au descins in aceasta dimineata la sediul Directiei de Drumuri Județene Iași. Anchetatorii ridică mai multe documente atât de la DADJ, cât și de la Consiliul Județean Iași. sunt verificate toate contractele din ultimul an, spun surse din anchetă. Vizat pare a fi directorul DADJ, Daniel Achiței. De la CJ Iași au fost ridicate documente legate de reabilitarea drumului Iași-Țibănești, un contract de 6 milioane de euro.

 

Actiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de executie a lucrarilor de intretinere a drumului judetean 248 A (Iasi-Voinesti-Tibanesti) incheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii si intretinere curenta a drumurilor pe timp de iarna, contractul avand ca obiect “Lucrari de intretinere pe timp de vara la drumurile judetene pentru perioada 2015-2016, inclusiv corespondenta cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company, si SC Ted Company. Au mai fost vizate si documentele cu privire la actiunile de Audit Public Intern dispuse de presedintele Consiliului Judetean, referitoare la lucrarile de intretinere la drumul judetean 248A precum si la actiunea de Audit a CJ pentru “Lucrari de intretinere pe timp de vara a tronsonului de drum DJ 282 limita Iasi-Movileni-Gropnita”.
Amintim faptul ca in urma unor vizite pe teren la sfarsitul lunii septembrie 2016, presedintele Consiliului Judeteam Iasi sesizat anumite deficiente in modul de realizare a lucrarilor pe drumul 248 A si a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul in care a fost semnat contractul de executie a lucrarilor. Urmare a acestei activitati, Serviciul Audit Public Intern si conducerea CJ au sesizat institutiile in drept.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here