Record național: O femeie a născut opt copii prin cezariană

0
49

O femeie în vârstă de 37 de ani a născut opt copii, toți prin operații de cezariană, ultima intervenție chirurgicală având loc la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, au transmis reprezentanții unității medicale, care spun că este un record național, potrivit Alba24.
Femeia este foarte bine, la fel și fetița sa, care a primit nota 10 la naștere și a cântărit 2,8 kilograme.
”Femeia a născut primii 7 copii în Italia, unde a trăit și de unde a revenit acasă, în comuna Războieni, județul Alba. Prin efectuarea celei de-a opta operație de cezariană, la aceeași pacientă, se atinge un record național.
Potrivit datelor statistice publicate, la nivel mondial, numărul maxim de operații cezariene efectuate la aceeași pacientă se ridică la 10. În țara noastră sunt recomandate maximum 3 astfel de intervenții chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii și post-operatorii care pot apărea”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean din Alba Iulia, printr-un comunicat de presă.
Pacienta a fost internată marți, 15 februarie, zi în care a fost operată și a fost externată vineri. Operația de cezariană a durat aproape o oră, mai mult decât în mod normal, dar a decurs foarte bine, fără complicații.
Conform sursei citate de Alba24, nu femeia a fost cea care a optat pentru naștere prin cezariană. La 21 de ani, când a venit pe lume primul ei copil, situația medicală de atunci a impus acest lucru. Al doilea copil s-a născut într-un timp relativ scurt față de primul, fiind necesară din nou cezariana, în contextul în care existau și alți factori medicali. (A.P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 − = 18