Senatoarea-vampir s-a plans ca munceste prea mult, intr-o sedinta suspendata pentru ca sala era goala. “Avem program si sambata”

0
50

Un parlamentar s-a plans ca alesii muncesc prea mult, inclusiv sambata, si a cerut reducerea programului.

S-a intamplat insa intr-o sedinta de plen suspendata tocmai deoarece sala era aproape goala. Ca de obicei in ultima vreme, parlamentarii au venit la Bucuresti luni si au plecat inapoi acasa… marti. Vor reveni la munca peste o saptamana, dupa Paste.

La ora 10:00, cand ar fi trebuit sa inceapa sedinta de plen a Senatului, sala era goala. Cu chiu cu vai, s-au strans cativa senatori.

Augustin Mitu, vicepresedintele Senatului: “Din totalul de 163 de senatori, si-au inregistrat prezenta 82.”

82 de senatori este si numarul minim necesar pentru a incepe sedinta. Dupa ce si-au inregistrat prezenta, unii alesi au plecat, motiv pentru care nicio lege organica nu a putut fi votata. Este si cazul Legii privind pensiile speciale ale primarilor si presedintilor de consilii judetene. Ca sa nu fie respinsa din lipsa de cvorum, cei de la PSD au cerut amanarea votului pentru doua saptamani. De frica sa nu ramana singur in sala, presedintele de sedinta a verificat cati senatori mai sunt la munca.

Augustin Mitu, vicepresedintele Senatului: “Am numarat 52 de senatori. Cvorumul legal de lucru nu este indeplinit, numarul minim fiind de 82. In concluzie, voi suspenda sedinta de plen a Senatului.

In timp ce colegii isi luau ramas bun si isi urau “Paste fericit!”, senatoarea Cristiana Anghel a cerut dreptul la cuvant.

Cristiana Anghel, senator ALDE: “Noi avem program de lucru inclusiv sambata. Deci, suntem singurii din aceasta tara care n-avem dreptul la doua zile libere pe saptamana.”

Au fost insa si senatori care s-au rusinat de felul in care lucreaza Parlamentul.

Ioan Iovescu, senator UNPR: “Ma deranjeaza ca vad colegi care nu vin la lucru, dar isi mai doresc un mandat. Eu nu inteleg pentru ce ai candidat… Pentru ce tot efortu’? Ca sa ajungi aici doar ca sa ai o insigna sau sa spui cuiva ca ai ajuns parlamentar sau, mai grav, sa te folosesti de titulatura de senator si sa conduci mai departe afacerile, din umbra?

Pentru ca nu au putut vota legile de pe ordinea de zi, alesii au amanat totul pentru martea viitoare. Asta daca vor reusi sa ajunga la Bucuresti, tinand cont ca in week-end este Pastele, apoi incepe campania electorala pentru alegerile locale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 6 = 1