Situatie fara precedent in Romania ultimilor 75 de ani – 120 de elevi din Siretel nu vor incepe scoala in septembrie din cauza primarului penal

0
71

Din cauza blocajului politic și financiar de la nivelul Consiliului Local Sirețel, școlile din localitate sunt în situația de a avea grave probleme în funcționarea normalǎ.

Lupta dintre consilierii PSD și PNL este cauzatǎ de refuzul Primarului PNL din localitate  de a-și înainta demisia din funcție, urmare a unei condamnǎri penale cu suspendare.

În culpǎ sunt și consilierii PSD deoarece refuzul acestora de a vota bugetul are grave consecințe în buna desfǎșurare a vieții sociale din comuna respectivǎ.

Școala Sirețel este pe punctul de a fi debranșatǎ de la rețeaua de electricitate, nu are achiziționate cataloage, finanțarea pe o investiție PNDL în valoare de 4,3 miliarde lei este aproape pierdutǎ, iar unul dintre cele 2 microbuze nu are ITP și este defect.

Unitatea ar avea nevoie urgent de minimum 50 mii lei pentru a putea începe cursurile în mod normal.

Eforturile autoritǎților (Prefectura Iași, ISJ Iași, Consiliul Județean Iași) de a media lucrurile s-au soldat cu un eșec. Ambele pǎrți rǎmȃn pe aceleași poziții.

Din pǎcate, nu știm ce se va întȃmpla nici cu cadrele didactice, care sunt în imposibilitatea de a-și exercita profesia.Miercuri, 4 septembrie 2019, ora 14:00, la Primǎria din localitate se va desfǎșura o nouǎ ședințǎ a Consiliului Local, convocatǎ de cǎtre Primarul localitǎții. Sperǎm ca în ceasul al XII-lea ,,politicienii” din comuna respectivǎ sǎ conștientizeze responsabilitatea pe care o au și importanța unor acțiuni sau inacțiuni în plan administrative”, a declarat Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here