“Slugoiul lui Dragnea” si clica lui sunt in campanie electorala in timp ce Iasul primeste 0 lei pentru infrastructura regionala

0
63

Iasul este si in acest an Cenusareasa bugetului de stat. In urma votului dat de clica PSD-ALDE, Iasului i-au fost distribuiti 0 lei pentru marile proiecte de infrastructura, precum autostrada Moldova – Transilvania, Aeroportul Internațional Iași, Spitalul Regional de Urgențe sau Șoseaua de Centură a Iașului.

Desi a fost aprobata o lege de catre Parlament prin care se obliga statul roman sa construiasca Autostrada Iasi – Tg. Mures, PSD+ALDE au alocat 0 lei pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Conform propunerii de buget pentru anul 2019, studiile vor fi refacute dupa 2022, soseaua de centura a Municipiului Iasi a primit 2 miliarde de lei vechi, iar pentru modernizarea drumurilor judetene, Iasul a primit printre cei mai putini bani din tara, aprox 6 milioane lei, cu 2,7 milioane lei mai putin decat Teleormanul.

Este revoltatoare atitudinea PSD fata de noi, iesenii. Dar si mai revoltatoare mi se pare atitudinea parlamentarilor si presedintelui PSD de Iasi care nici macar nu au batut la usa celor de la Bucuresti sa ceara bani. Ne mint cu zambetul pe buze, fara sa le pese de ce se intampla cu noi. In urma cu o luna am solicitat presedintelui PSD Iasi si primarului Municipiului Iasi sa convoace o intalnire cu toti parlamentarii pentru a discuta de amendamente. Este ultima sansa de a mai avea fonduri pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Ii voi contacta pe toti pentru a avea un amendament comun si de a-l sustine saptamana viitoare in Parlament”, a declarat deputatul PMP, Petru Movila

Doi infractori prinși la furat, Dragnea și Vâlcov, au construit un buget de stat mincinos, prin care vor să jefuiască banii comunităților locale și să crească taxele și impozitele cu mâna primarilor. Bugetul din acest an de 77 miliarde lei pentru autoritățile locale este cea mai mică alocare din PIB pentru comunitățile locale de când PSD este la guvernare, din 2012 până astăzi. Ponderea în PIB a bugetelor locale în 2019 este de 7,5%, mai mică chiar decât în 2018, când a fost de 7,6%, și mai mică decât în 2017, când era 8,7% și la fel de mică față de toți anii trecuți de când PSD e la guvernare până în 2012 când autoritățile locale primeau 9,1% din PIB… Prin astfel de scamatorii și manevre bugetare ticăloase, guvernul PSD – ALDE, condus de infractorii Dragnea și Vâlcov, pedepsește administrațiile locale performante care nu vor mai avea bani pentru investiții și mai ales acele administrații care au știut să atragă fonduri europene în comunitățile lor, adică administrațiile liberale din țară care nu vor mai avea bani pentru co-finanțarea proiectelor europene”, a transmis si deputatul PNL, Marius Bodea.

Construcția Bugetului Național pe anul 2019, care a adus Iasului  o alocare zero pentru realizarea infrastructurii regionale, a nemultumit si asociatiile civice din Iasi. Asociațiile ce promovează construirea de autostrăzi în Moldova protestează împotriva actualei construcții bugetare și cere imperativ amendarea actualului proiect și alocarea resurselor financiare necesare pentru pornirea lucrărilor.

Masterplanul General de Transport al României (MPGTR) și Legea privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Unirii, Iaşi-Târgu Mureş, ultima adoptată la sfârșitul anului trecut în urma unui lung șir de proteste publice, acțiuni de stradă și presiuni ale societății civile din Moldova, nu au contat absolut deloc în structura bugetară pentru anul în curs. Guvernul Dăncilă-Dragnea-Vâlcov a ales să continue apăsat șirul de gesturi sfidătoare la adresa a peste patru milioane de români, locuitori ai regiunii, care consideră conexiunea urgentă cu Vestul ca fiind condiția esențială pentru anularea subdezvoltării. Lipsa alocării bugetare amână pe termen nedefinit sau chiar anulează șansa Moldovei – o zonă cu rată de emigrare de 25%, în pericol major de colaps demografic –  de a-și regăsi drumul spre bunăstare. Această acțiune a Guvernului Dăncilă-Dragnea-Vâlcov, inconștientă și umilitoare, este pe deplin antinațională și poate genera grave dezechilibre sociale”, au transmis si asociațiilor civice Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, Împreună pentru A8 și Moldova Vrea Autostradă.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here