Stadion de 25.000 locuri pe Moara de Vant. Investitia Primariei Iasi se ridica la 50 de milioane de euro

0
77

Primarul Iasului, Mihai Chirica, a anuntat că noul stadion ce urmează să fie construit, va avea o capacitate de 25.000 de locuri şi va costa aproximativ 50 de milioane de euro.

El a spus că arena va fi amplasată în cartierul Moara de Vânt, iar designul va fi inspirat din coroana Regelui Ferdinand I.

Noul stadion e în proiectare, nu s-a oprit nimic. Noi avem două echipe de proiectanţi, una care se ocupă de sala de sport, care e conturată 100% la nivel de studiu de fezabilitate, iar cealaltă de stadion. Se lucrează pentru stadion, am luat legătura cu proiectanţii, îşi văd de treabă. S-a nuanţat dimensiunea stadionului, aceasta va fi de 25.000 de scaune, arena fiind prevăzută cu toate cele necesare la nivel internaţional, minimum Cupă Mondială. E stabilit şi locul, pentru că oricum nu se putea proiecta fără loc. Am stabilit să fie în zona Moara de Vânt. Acolo gestionăm 140 de hectare aflate în proprietatea primăriei. Este aproape şi de aeroport, dar şi de noua sală de sport. Vorbim astfel despre Complexul Sportiv Moara de Vânt, unul care va fi dominat de spaţii verzi. Mi-a fost prezentat şi designul noului stadion la exterior. El va semăna cu coroana Regelui Ferdinand I, iar noua sală de sport cu coroana Reginei Maria … deci cele două vor avea un design unic. Vor fi inconfundabile la nivel mondial”, a declarat primarul Iasului.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here