Un lant de farmacii din Iasi profita de pandemie si face specula cu medicamente. “Nu tu preturi la raft, personal nesimtit…”

0
72

O retea de farmacii administrate de un grup farmaceutic din Bacau si-a atras déjà o imagine negativa prin preturile umflate pe care le practica in aceasta perioada de criza, profitand practic de o nevoie acuta a populatiei. Farmaciile Sf. Spiridon, ajunse la 20 de puncte de lucru numai in Iasi isi mai dau cu firma in cap si prin serviciile rudimentare si atitudinea necomerciala a personalului.

Cele mai de bun simt limite ale moralei sociale și creștine, că tot suntem călare pe o pandemie in Postul Paștelui, se pare ca nu tine cont de brand sau domeniu de activitate. Goana după un profit facil este la ordinea zilei, chiar cu riscul de a încălca orice limite de moralitate.

Niste preturi nesimtite!!! Va dati mari credinciosi , dar profitati de orice situatie si măriți preturile de “n” ori . Nu tu preturi la raft, personal nesimțit care mai degrabă vorbește la telefon decat sa iti raspunda la o intrebare. Rusine!”, este una dintre reclamatiile facute de ieseanca Brandusa Tatarciuc Negrut.

Reprezentantii Farmaciilor Sf. Spiridon recunosc cu jumatate de gura faptul ca practica preturi nesimtite la unele produse farmaceutice si promit sa isi revizuiasca preturile, numai pentru a nu pierde clientele.

Vă asigurăm că facem toate eforturile necesare pentru a plafona prețurile, excepție făcând doar acele produse care au fost achiziționate de la furnizor cu un alt preț. Cu privire la celelalte aspecte menționate, am început verificarea sesizării și vom lua măsuri în consecință dacă se vor dovedi a fi corecte”, au spus sefii acestui grup farmaceutic.

Clienti umiliti si acuzati de furt

Un alt client relateaza o intamplare de-a dreptul groteasca, care intareste afirmatiile de mai sus ale iesencei Brandusa Negrut.

Eram in farmacie si mă uitam la parfumurile din gama Verset. Am luat un anumit parfum, eram pe punctul de a-l cumpara dar m-am răzgândit și l-am pus la loc..Precizez ca eu am 16 ani și eram impreuna cu mama mea, aceasta luându-și pastile, plătindu-le și asteptându-mă să ies.

Ajunse in mașina, pe punctul de a pleca, îmi bate in geam un anumit ”domn”. Trag geamul iar acesta fara să zica măcar un ”Buna ziua” mă acuză, pe un ton destul de ridicat, ”Ai furat parfumul, du-te si pune-l la loc, se vede clar pe camera de filmat cum iti bagi mana in buzunar”..Nu stiu exact cum functioneza lucrurile, dar comportamentul sau a fost unul cat se poate de impertiment, nu doar la adresa mea, ci si la cea a mamei mele, vorbind cu mine de parca nu ea nu ar fi fost de fata si eu as fi fost ultima hoață. Am inteles intentia ”domnului” si faptul ca poate asa s-a inteles dintr-un unghi gresit pe camerele de filmat, nu m-ar fi deranjat sa dau explicatii stiind faptul ca sunt nevinovata, atitudinea sa m-a deranjat. L-am urmat pe acest ”domn de paza” si m-am asteptat din partea sa ca, facand asa o acuzatie, sa ma ”perchezitioneze” si abia apoi sa traga concluzia..Eu am insistat acest lucru, vrand sa le arat si locul unde am pus parfumul, chiar si cand am ajuns la seful institutiei, la cererea mamei mele. Poate chiar trebuiau sa se ia amprentele de pe ambalaj:).Dupa discutie ce am avut-o inauntru, eu si mama mea doream sa vorbim cu ”domnul” respectiv dar nu s-a obosit nici macar sa-si faca prezenta, a aruncat vorba si dus a fost. Probabil o alta persoana in locul meu ar fi depus plangere”, a relatat Diana Stefania.

Tanara acuzata de furt a facut o sesizare catre conducerea acestui lant farmaceutic, dar nu a primit un raspuns atat de prompt precum reactia angajatului de la paza.

Începând de astazi, 16 aprilie, Rețeaua de Farmacii Sf. Spiridon a deschis farmacia cu numărul 20 în Iași. Rețeaua se afla in administrarea unor antreprenori băcăuani, care în ultimii peste 10 ani au dezvoltat în zona Moldovei lanțul de Farmacii Sf. Spiridon, în cadrul grupului farmaceutic de retail și distribuție Grup Pharma din Bacău.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here