Stadiul lucrarilor pe santierul Nicolae Iorga – Doi Băieţi

0
70

Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai avansează în zona Doi Băieţi – Metalurgie. Totodata, montarea noilor şine a fost finalizată pe Calea Chişinăului. Ambele tronsoane fac parte din investiţia ce presupune înlocuirea liniei de tramvai pe ruta Nicolae Iorga – Doi Băieţi.

În prezent, se lucrează în zona podului Metalurgie, acolo unde se instalează noua cale de rulare a tramvaielor. Pe o armătură deja fixată, au fost montate traversele care vor susţine linia. Circulaţia pe pod nu este îngreunată, traficul desfăşurându-se normal. De la pod Metalurgie spre intersecţia Doi Băieţi a fost aşternut deja un strat de asfalt între linii. La nodul de rulare spre Dancu se lucrează la montarea schimbătoarelor de cale, între şine fiind turnat un strat de beton. După finalizarea lucrărilor de înlocuire a vechilor şine de tramvai, vor avea loc şi operaţiuni de modernizare a carosabilului. Totodată, pe segmentul Doi Băieţi – Metalurgie, trotuarele au fost deja asfaltate. De asemenea, în afara reabilitării liniilor de tramvai, pe zona Iorga – Doi Băieţi va fi amenajată o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi. Pe viitoarele peroane ale traseului modernizat vor fi montate 10 borne reflectorizante, 10 indicatoare de staţie şi 20 de coşuri de gunoi. În plus, se vor monta benzi de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilităţi pe o suprafaţă de 140 m.

Proiectul „Modernizarea liniilor de tramvai în polul de creştere” a demarat prin semnarea contractului de finanţare în data de 9 augut 2013, costul acestuia fiind estimat la 47 de milioane de lei fără TVA. Lucrările au început în luna septembrie a aceluiaşi an, desfăşurându-se treptat pe cinci căi principale de circulaţie: bulevardul Nicolae Iorga (între staţia de tramvai Bazar şi bulevardul Socola), bulevardul Primăverii (între bulevardul Socola şi intersecţia cu Calea Chişinăului şi strada Ţesătura), Calea Chişinăului (intersecţia dintre Calea Chişinăului cu strada Ţesătura şi bulevardul Metalurgie), bulevardul Metalurgie (între intersecţia cu Calea Chişinăului şi strada Vasile Lupu), strada Vasile Lupu (de la intersecţia cu strada Ciurchi până la bulevardul Chimiei), cu o suprafaţă totală de 144.590 metri pătraţi, din care suprafaţa estimată a fi ocupată prin realizarea lucrărilor este de 33.610 metri pătraţi. Întreaga investiţie va fi gata în acest an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here