Studenții USV Iași au început semestrul al II-lea cu prezență fizică în amfiteatre

0
57

Consiliul de Administrație al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) a hotărât ca în semestrul al II-lea, al anului universitar 2021-2022, pentru toate formele de învățământ, activitatea didactică să se desfășoare față în față (on-site). Astfel, de ieri 14 februarie, timp de 14 săptămâni, studenții USV Iași vor fi în campus pentru a participa la cursuri și activitățile practice, conform structurii anului universitar. Trebuie precizat faptul că prezența studenților în amfiteatre este posibilă doar cu păstrarea tuturor măsurilor de protecție împotriva infectării cu virusul SARS COV 2.
Conform deciziilor luate de către conducerea USV Iași, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, masterat și doctorat, învățământ cu frecvență, participă față în față la cursuri, seminarii și laboratoare. Este un efort deosebit depus pentru respectarea normelor de distanțare, însă ne avantajează faptul că avem spații suficient de generoase încât să putem respecta toate regulile. Pentru asigurarea unui act de educație de calitate este foarte importantă prezența față în față și din acest motiv încurajăm ca acest proces să se desfășoare în acest mod, în toate spațiile didactice și de practică ale Universității”, a declarat prof. univ. dr. Costel SAMUIL, prorector cu activitatea didactică la USV Iași.
În total, la USV Iași studiază aproximativ 4500 de studenți, dintre care aproximativ 700 sunt în anul întâi de studii, la cele trei cicluri universitare. Reamintim că USV Iași a fost printre puținele universități din țară, și singura de profil, care a finalizat semestrul I cu desfășurarea activităților exclusiv on-site, față în față.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 68