Surpriza de proportii la Palatul Roznovanu! Un presedinte de partid, noul city manager al Iasului

0
46

Dupa ce bugetul municipiului Iasi a fost votat in Consiliul Local cu ajutorul consilierilor PMP se pare ca fostul deputat de Iasi al Partidului Miscare Populara, Petru Movila va fi numit maine in functia de city-manager al orasului.

Desi reprezentantii USR Iasi au solicitat organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei functii, se pare ca Mihai Chirica a preferat sa “betoneze” o alianta PNL-PMP pentru a se asigura ca cei doi consiieri locali ai PMP vor vota propunerile PNL pentru posturile de viceprimari, alaturi de consilierul “dizident” din USR+ Iasi, Cezar Baciu.

Tinand cont de modificarile din Noul Cod Administrativ, contestatia lui Cezar Baciu la decizia de excludere din USR+ se va judeca in regim de urgenta, acesta putand sa ramana in functie de consilier local, daca tinem cont si de vacanta judecatoreasca, pana cel tarziu in luna octombrie a acestui an.

Petru Movila a intrat in politica in 1990 cand a devenit membru FSN iar din 1992 membru PD, implicându-se în tot ceea ce a însemnat viața politică în România, atât în acțiuni pe linie de partid cât și în cadrul mai multor organizații neguvernamentale precum „Pro Democrația” sau „Asociația 22 decembrie 1989” Iași. În aceeași a ocupat funcția de șef Birou Senatorial, fiind în același timp angajatul Grupului de firme Conex, ocupând un post de consilier. In perioada 2003-2004 este consilier judetean, iar din 2004 pana in 2020 a fost deputat in Parlamentul Romaniei. In decembrie 2020 Petru Movilă si-a întrerupt cariera parlamentară începută în 2004, ratand pentru numai 2000 de voturi intrarea in parlament.

De-a lungul “carierei parlamentare”, Petru Movila s-a remarcat prin faptul ca a fost initiatorul Legii prin care Guvernul Romaniei a fost obligat sa realizeze autostrada Ugheni Iasi Tg. Mures si a initiat deasemeni proiectului de lege prin care TVA-ul la locuinte este 5%.

Desi a participat activ la Revolutia din 1989 de la Iasi, Petru Movila a refuzat de-a lungul anilor sa primeasca un certificat de revolutionar ce i-ar fi permis obtinerea unor avantaje materiale din partea statului roman. Asta nu l-a impiedicat ca in 2012, pe cand era deputat din partea PDL, sa cumpere cu doar 4.000 de Euro o casa de aproximativ 42 de mp in centrul orasului, la doar cativa pasi de Biserica Sfintii Trei Ierarhi.

sursa:stireadeiasi.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 92