“Te ia DNA”, site-ul denuntătorilor. Ce nume mari din Iasi au fost “turnate” până acum

0
77

Site-ul lansat recent nu este asumat de cineva anume, dar apariția lui pică într-un moment fierbinte, în care mulți tremură de teama denunțătorilor mai mult sau mai puțin bine intenționați. Dincolo de latura amuzantă, portalul teiadna.ro are șanse să devină, repede, la fel de accesat de procurori pe cât de accesat este site-ul DNA în ultima perioadă, datorită avalanșei de comunicate privind anchetele, reținerilor și arestărilor în dosare răsunătoare.
Pe teiadna.ro au fost făcute, deja, peste 413 de denunțuri din întreaga țară. “Denunțătorii” online au vorbit, până acum, despre:
Primarul Gheorghe Nichita, pentru ca „acum multi ani in urma aveam o femeie care imi aducea lapte. Dansa provenea dintr-o comnuna de langa Iasi unde isi construia pe atunci vila Gheoghe Nichita, pe atunci sef la RAJAC. Femeia mi-a povestit ca fiul lui este angajat la RJAC dar ca de fapt, impreuna cu multi alti angajati, lucreaza la vila lui Gheorghe Nichita. Platiti deci, pe statle RAJAC Abuzurile respectivului sunt multe, dar despre acesta am cunostinta in mod direct” sau pentru ca „a nenorocit orasul Iasi. Se aude ca are 50 mil euro, un castel in Italia, la CET iasi a produs o paguba de 200 mil euro, la RATP numai de 50 mil euro, a asfalata fara sa se vada de vreo 80 mil euro, a taiat teii din centru si pregateste succesorul in persoana altui periculos Chirica”
Diana Cimpoesu, coordonatorul SMURD Iasi, care ar fi „supraevaluat lucrarile de renovare la Spitalul Spiridon. 20% spaga”, sau ca „foloseste abuziv masinile SMURD in interes personal. Nu isi efectueaza programul. Pleaca din garzi. Lasa rezidenti la coordonare la 112 la ISU. Ia spaga de la studenti si pacienti. Ia spaga de la firmele ce vand reactivi si medicamente. Ia spaga la examenele de primariat. Ia spaga pentru angajari.
Primarul comunei Letcani, Stelica Turcu, pentru „canalizare facuta din fonduri europenenu poate fi utilizata intrucat adancimea acesteia nu permite racordarea la aceasta. Cauze: cel mai important: probabil refuzul proiectantului de a citi autorizatie de constructie pentru o cladire cu proiectul aferent si sa poata in acest fel elabora un proiect util pentru realizare unei canalizari functionale. Alte cauze: probabil primarul, si toti ceilalti din primarie trebuie trasi la raspundere….nu stiu daca s-a facut receptia lucrarii dar …sa prevenim….la sf nu vom mai putea face ceva… pacat de bani”
Pe site se regăsesc, însă, informații furnizate de “turnători” din Iasi despre Camelia Gavrila, sefa ISJ Iasi, procurorul Emilian Eva, Victor Chirila, Vasile Astarastoae, Calin Scripcaru sau Diana Iliescu Bulgaru
Desigur, toate informațiile trebuie privite sub rezerva faptului că sunt acuzații publicate sub protecția anonimatului, neverificate de organele de anchetă, pe un site pe care nimeni nu și-l asumă până acest moment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here