Tupeul unui penal isteric! Dupa ce a taiat padurile seculare ale Iasului, Alexe incepe impadurirea printre cioate

0
59

Jalnicul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, anunta ca CJ, in parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Iași și Asociația Comunelor din România, Filiala Iași, va demara o campanie de creștere a fondului forestier al județului, prin împădurirea terenurilor degradate.
Avem nevoie de implicarea tuturor oamenilor de bună credință pentru ca împreună să transformăm această inițiativă în cea mai amplă campanie locală de împădurire.
Am transmis către toate UAT-urile din județ o solicitare de a ne sprijini activ în identificarea terenurilor degradate, care să poată fi împădurite cu finanțare de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Am da astfel valoare unor terenuri care nu pot fi folosite nici la agricultură, nici la pășunat, am crește considerabil suprafața împădurită a Iașului și am asigura necesarul de lemn de foc pentru comunitățile care vor fi în continuare proprietari pe respectivele terenuri.
Mă aștept ca primarii comunelor din Iași să fie cât mai receptivi la această solicitare pentru că doar împreună putem să menținem un județ verde, în care ieșenii să respire aer curat, să creăm și apoi să protejăm un mediu mai sănătos pentru noi și pentru generațiile viitoare”, este mesajul penalului Costel Alexe. 

Județul Iași este unul dintre cele 16 județe deficitare în păduri, adică un județ în care suprafața fondului forestier reprezintă mai puțin de 30% din suprafața totală a acestuia. Iașul are în acest moment doar 18% suprafață împădurită, mare parte din paduri, incepand cu codrii Dobrovatului,  fiind defrisate in mandatul lui Costel Alexe, de ministru al Mediului.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here