UMF, Spitalul Militar, Centrul de Transfuzii si Casa de Cultura a Studentilor, potentiali clienti ai Veolia in proiectul “Copoul Verde”

0
64

La începutul acestei luni a fost semnat contractul de racordare a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” la sistemul centralizat de termoficare. Consumul estimat al instituției este de 675 Gcal/an. Este cel de-al treilea client din cadrul Proiectului „Copoul Verde”, după Școala Sanitară Postliceală „Grigore Ghica Vodă” (cu un consum de 260 Gcal/an) și Spitalul CFR (2.500 Gcal/an).
În prezent, Veolia Energie Iași este în discuții avansate cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru racordarea Centrului de Transfuzii Sanguine din Copou (280 Gcal/an), iar săptămâna trecută s-a depus ofertă de racordare a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” (3.060 Gcal/an). Următorii clienți potențiali care vor fi abordați în cadrul proiectului „Copoul Verde” sunt Spitalul Militar (1.280 Gcal/an) și Casa de Cultură a Studenților (380 Gcal/an).
Proiectul „Copoul Verde” presupune extinderea rețelei de termoficare în zona Copou, cartier neprevăzut în trecut cu alimentare în sistem centralizat pe parte de energie termică. Principalul câștig pe care acest proiect îl aduce orașului Iași îl reprezintă îmbunătățirea calității aerului în acea zonă și, prin urmare, creșterea calității vieții tuturor cetățenilor orașului prin eliminarea a numeroase surse individuale pe gaze naturale ce poluează aerul în mod direct în zona centrală a orașului.
Ambele centrale de producție utilizate de Veolia Energie Iași pentru a furniza apă caldă și căldură clienților sunt 100% conforme cu standardele de mediu obligatorii începând cu anul 2016 în toate statele membre ale Uniunii Europene. Atât CET Tudor, cât și CET Holboca au beneficiat, în anii 2014 și 2015, de investiții majore realizate cu fonduri europene în urma cărora ambele unități de producție au devenit cele mai moderne centrale de producere a energiei termice din România.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here