Un Golden Buzz i-a adus titlul de cetatean de onoare al Iasului. Aurel Niamtu intra in galeria marilor ieseni

0
90

Cantaretul de muzicausoara, Aurel Niamtu, este propus pentru titlul de cetatean de onoare al Iasului, dupa ultima recunoastere nationala a talentului.
La 72 ani si 8 luni (va implini 73 ani in iulie 2022), interpretul iesean de muzica usoara Aurel Niamtu a primit “Golden Buzz” la “Romanii au talent” de la Pro TV, ajungand direct in semifinale.
In emisiunea “Romanii au talent” difuzata pe 18 martie 2022 la Pro TV, ieseanul Aurel Niamtu a convins-o pe Andra sa apese Butonul Auriu si sa-l trimita direct in semifinale pe talentatul interpret de muzica usoara din “Orasul celor Sapte Coline”. La o varsta respectabila, dar cu o voce tinereasca, ca la 30 ani, Aurel Niamtu, care a participat si la multe manifestari culturale organizate de Liga Scriitorilor Romani – Filiala Iasi-Nord Est si nu numai, a mentionat pe marea scena de la Pro TV ca a cantat de-a lungul timpului, ca artist liber-profesionist, alaturi de Angela Similea, Corina Chiriac, Marina Voica, Horia Moculescu, Dan Spataru si de bunul sau prieten Aurelian Andreescu, din pacate plecat prea devreme in lumea de dincolo. A abandonat meseria de ospatar la un moment dat si s-a dedicat muzicii si de 52 ani face acelasi lucru, pe marele sau mai micile scene muzicale din Romania.
Sunt mandra si onorata ca sa fac acest lucru …” a comentat Andra dupa ce a apasat cu toata puterea Butonul Auriu de la masa juriului
Poate este cel mai aplaudat Golden Buzz de la Romanii au talent“, a mai spus si Pavel Bartos.
De remarcat ca, in 2014, Aurel Niamtu a participat, tot la Pro TV, la emisiunea “Vocea Romaniei”, ajungand pana in semifinale, atunci cand Loredana a inceput sa planga in timpul emisiunii, vadit emotionata de interpretarea artistului iesean.
Am cantat acu pies Totusi te iubesc, textul si muzica apartinand compozitorului Alexandru Manciu,din Chisinau, care acum este in Anglia, la Londra. Mi s-a cerut in continuare trei melodii pe care Pro TV sa Ie aleaga pentru semifinala din mai,poate si pentru marea finala, unde imi doresc sa ajung. Imi doresc sa cuceresc si un premiu, pentru asta ma pregatesc in permanenta, iar premiul il voi dedica Iasului meu drag. Voi fi tot timpul alaturi de cultura ieseana si sunt mandru ca sunt iesean”, ne-a decIarat la finalul emisiunii din 18 martie 2022 “Leul” Aurel Niamtu, nascut in 24 iulie 1949, in zodia Leului.
Aurel Niamțu este un personaj deja extrem de obișnuit cu scena și cu publicul. Cu toate că părea că are o carieră promițătoare în față, el a fost dat uitării. După spectacolele pe care le susținea alături de cântăreții vremurilor trecute a ajuns să cânte din când în când la unele nunți sau la localuri mici.
El are resurse financiare modeste, nu are pensie și se descurcă doar din banii pe care îi face la diverse evenimente.
,,Am fost lăsat deoparte de către mulți prieteni”
Interpretul a subliniat în ediția din 18 martie a show-ului ,Românii au talent’ că pe vremuri artiștii erau tratați cu mult respect și că viața sa a fost mereu întregită de muzica pe care o dăruiește și astăzi publicului.
,,Mă opreau tinerii și oamenii mai în vârstă să mă felicite. Artiștii la vremea aceea erau chiar foarte respectați. Pot să spun cu mândrie că mi-am dedicat toată viața scenei. Mi-a plăcut să apar pe scenă îmbrăcat frumos și să dau tot ceea ce am mai bun pentru public. Aplauzele sunt hrana artistului.Am decis să vin la Românii au talent și să arăt că la vârsta mea (72 de ani) încă pot cânta și pot să arăt publicului că încă am valoare. Nu e rușine să spun că sunt artiști care de multe ori nu au ce pune pe masă, dar mergem mai departe și ne ducem viața așa cum putem”, a spus Aurelian Niamțu în prezentarea sa.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 − 66 =