Un iesean se opune salvarii Rosiei Montane. Politicianul Catalin Ivan considera ca salvarea sitului este un act de tradare nationala

0
57

Caracterul mercantil si populist al unora dintre politicienii ieseni nu are masura. In replica la sustinuta miscare civica care a culminat cu fortarea guvernului Orban de a lua masura includerii siteului de la Rosia Montana in patrimoniul UNESCO, Catalin Ivan, coordonatorul AND, sustine, nici mai mult nici mai putin ca “inscrierea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO este act de trădare a poporului român și de subminare a economiei naționale!”

Coordonatorul politic al ADN, Cătălin Ivan, anunță că formațiunea politică pe care o conduce va întreprinde toate demersurile legale posibile de a opri includerea în patrimoniul UNESCO a sitului de la Roșia Montană, decizia luată de Guvernul Orban fiind catalogată drept una menită să submineze economia națională în condițiile în care România va pierde orice posibilitate de a exploata în condiții avantajoase zăcămintele de metale prețioase de o valoare încă greu de estimat și care ar putea alimenta în mod direct bugetul național pentru construcția de autostrăzi, spitale sau școli.

Am fost în Parlamentul European unul dintre cei mai înverșunați adversari ai proiectului de exploatare minieră al Gold Corporation, o afacere extrem de proastă a statului român și cu o soluție tehnică dezastruoasă pentru mediu. În schimb, a merge până la situația în care niciodată să nu mai putem, ca popor suveran, să ne exploatăm propriile resurse naturale pentru a ne spori bogăția, pentru a asigura prosperitatea noastră azi și a urmașilor noștri este echivalent cu o crimă comisă la adresa economiei noastre naționale și a fiecărui cetățean în parte. Când vom ieși din logica propagandistică odioasă, ca stat, și vom începe să ne comportăm cu adevărat ca un stat suveran, care are dreptul de a avea o economie națională puternică și care să își poată valorifica marile bogății din munții noștri și din Marea Neagră pentru a asigura binele fiecărui cetățean? Adevăratul faliment al statului român se vede azi, când pentru a satisface o așa-zisă presiune publică a unei așa-zise societăți civile și a unui așa-zis partid «al oamenilor noi», Ludovic Orban decide să ne fure șansa de a beneficia de pe urma bogățiilor de la Roșia Montantă și, deci, de a ne fura șansa la dezvoltare cu banii noștri. Interesul actualei clase politice, indiferent de partid, ghidonată de interese obscure din exterior, este acela de a ne îndatora tot mai mult, de a readuce FMI-ul în România și de a rămâne la statutul de colonie spoliată, de piață de desfacere pentru șmecherii lumii“, a spus Cătălin Ivan.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here