Un interlop din Timisoara a comandat uciderea unui jurnalist

0
76

Lucian Boncu, liderul unei grupări interlope din Timișoara a fost arestat după ce DIICOT l-a găsit vinovat de comandarea unui asasinat împotriva unui jurnalist. Interlopul se afla deja în arest la domiciliu, într-un alt dosar, iar acum se va întoarce la închisoare, în arest preventiv.

Potrivit DIICOT, interlopul Lucian Boncu a comandat asasinarea jurnalistului timişorean Dragoş Boţa, redactorul-şef al site-ului pressalert.ro, căruia i-a fost incendiată la un moment dat şi maşina. Lucian Boncu este acuzat într-un alt dosar de trafic de cocaină, pentru care își executa pedeapsa în arest la domiciliu.

Despre afacerile ilegale ale interlopului, jurnalistul Boța a scris mai multe articole, printre care unul cu legătura mafiotului cu u fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu, Ionuţ Nasleu, în prezent director al Societăţii de Pieţe a Primăriei Timişoara. De asemenea, jurnalistul a scos la iveală și faptul că iubita interlopului Boncu a fost angajată la Serviciul de Creşe al Primăriei Timişoara prin aranjamente, scrie Adevărul.

Lucian Boncu a iniţiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea şi agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracţional la care participase suspectul B.L.A. şi se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administraţia publică locală”, se arată într-un cominicat emis de DIICOT.

După ce DIICOT a anunțat începerea urmării penale a lui Lucian Boncu, jurnalistul Dragoș Boța a avut o reacție pe pagina sa de Facebook. Acesta a explicat care a fost motivul pentru care interlopul a comandat uciderea sa, dar și toate lucrurile la care a fost supus pentru că a îndrăznit să scrie despre el.

 „Acesta este pistolul cu care trebuia să fiu executat pentru că mi-am permis să dezvălui în ultimii ani legăturile dintre crima organizată din Timişoara şi administraţia acestui oraş. Un glonţ sau poate mai multe pentru că am refuzat să înţeleg mesajul mafiot transmis în iunie 2018, când mi s-a dat foc la maşină, la 11 zile după ce am scris despre legătura dintre Lucian Boncu şi Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Timişoarei”, a scris Dragoş Boţa, pe Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here