Un politist rus, condamnat pentru uciderea a 22 de femei, este suspect în alte 59 de crime

0
56

Un fost polițist rus, care a fost deja condamnat pentru uciderea a 22 de femei, este suspect în alte 59 de crime. Bărbatul a primit deja pedeapsa cu închisoarea pe viață, iar acum a început procesul în care urmează să se stabilească dacă este vinovat de alte 59 de crime, relatează agenția France Presse.

Mihail Popkov, în vârstă de 53 de ani, ar putea să fie cel mai mare ucigaș în serie din istoria recentă a Rusiei. Fostul polițist a violat și a ucis 22 de femei, în orașul Angarsk, fapte pentru care a fost condamnat la închisoare pe viață. El a apărut acum din nou în fața instanței, după ce a mărturisit alte 59 de crime, inclusiv o tentativă de crimă, pe care le-ar fi comis în perioada 1992 – 2010. Procesul său care a început acum se va desfășura însă cu ușile închise.

Polițistul Mihail Popkov a susținut că el „curăța” de fapt orașul de prostituate. Într-un interviu, el a spus că alegea femei care erau în stare de ebrietatea sau care trăiau într-un mod pe care el îl considera imoral. Le atrăgea cu mașina sa de poliție, iar apoi le omora cu toporul sau cu ciocanul.

Crimele au avut loc și în perioada în care acesta era angajat în poliție, dar și după ce s-a retras, în 1998. Mihail Popkov a fost identificat abia în 2012, când anchetatorii au reexaminat cazurile și au făcut teste ADN asupra tuturor locuitorilor care aveau o mașină cu un anumit fel de cauciucuri.

Ulterior, el a recunoscut crimele și chiar i-a dus pe anchetatori în locurile în care a îngropat trupurile victimelor sale.  „Este un maniac, are o dorință incontrolabilă de a comite crime”, a spus unul dintre anchetatorii din acest caz, Evghenbi Karcevski. Criminalul ar suferi de o tulburare de personalitate, însă este totuși sănătos din punct de vedere mental pentru a fi considerat responsabil de faptele sale.

În cazul în care Mihail Popkvor va fi găsit vinovat pentru 81 de crime, el va deveni cel mai mare ucigaș în serie din istoria recentă a Rusiei. Andrei Chikatilo a fost executat în 1994, după ce a ucis 53 de copii și adolescenți. Totodată, Alexander Piciușkin a fost condamnat, în 2007, la închisoare pe viață pentru uciderea a 48 de persoane.

Sursa: Libertatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =