Vanatoare de comori la Palas Mall. IA`ȘI TU by ATGR & Palas!

0
79

În zilele de 11 şi 12 iunie 2016 va avea loc la Iasi competitia Ia`si Tu by ATGR & Palas, care se va desfăsura la Palas Mall (ziua 1) si la Stadionul ”Emil Alexandrescu” (ziua 2), începând cu ora 10.00. Evenimentul are o tematică cultural-sportivă și este organizat de Asociația Turistică Ghizii României din București, care a deschis din octombrie 2014 Școala de Ghizi la Iași.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie promovarea unui mod de viață diferit, caracterizat printr-un amestec de cultură și activități sportive în aer liber. De asemenea, dorim să subliniem importanța jocului în echipă, în timp ce reușim să (re)descoperim comorile culturale ale orașului celor 7 coline, într-o manieră interactivă.

Programul evenimentului:

Competiția se va desfășura prin participarea concurenților la trei mari activități. Scopul concurenților este să acumuleze cât mai multe puncte din aceste trei activități, ca la final să câștige competiția Ia’și tu. Echipele trebuie să fie mixte și formate din patru membri. Activitățile vor avea următoarea desfășurare:

  • Vânătoarea de Comori va avea loc în Palas Mall și Grădina Palas (11 iunie). Vom da startul la ora 10.00, în fața Palatului Culturii. Prin această activitate dorim să promovăm valorile ascunse ale orașului, testând în același timp abilitățile de detectivi ale fiecărei echipe. Astfel, echipele vor avea de parcurs un traseu, prin dezlegarea de ghicitori și descoperirea de indicii către următorul obiectiv, până la descoperirea mult-râvnitei comori;
  • Bătălia cu cornete (11 iunie) va fi organizată în sistem piramidal. Echipele se vor înfrunta în meciuri eliminatorii, până în momentul în care vor ajunge în stadiul final. Pentru a câștiga meciul, echipa invingătoare va trebui să elimine, prin atingerea cu cornete a adversarului, cât mai mulți membri din echipa adversă în decurs de 5 minute. ,, L-am declarat ”ingredientul copilăriei”, deoarece ne amintește de veselia, inocența, energia și cheful de viață care caracterizează această etapă a vieții ’’, spune unul dintre organizatorii proiectului.
  • Mişcarea Populară se va desfășura pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” (12 iunie). Concursul va fi sub formă de ștafetă, în cadrul căruia fiecare echipă participantă va avea de parcurs 4 ture de stadion pe pista de atletism, câte 1 tură de fiecare membru. Fiecare echipă va fi cronometrată, iar echipa cu cel mai bun timp va fi declarată câștigătoare. Scopul acestei activități este de a promova mișcarea și de a-i motiva pe ieșeni să iasă în aer liber.

Premierea va avea loc pe 12 iunie, în cadrul petrecerii organizate de ATGR, care va avea loc în Taverna Music Pub, începand cu ora 19.00, unde invitat special, va fi artistul Gilly Barbu.

Public țintă: studenți, persoane pasionate de sport, cultură, turism.

Înscrierile se pot face până în data de 08 iunie 2016, completând câteva date în formular, candidații primind ulterior o confirmare pe e-mail. Alte detalii puteți găsi accesând pagina https://www.facebook.com/Iasi-tu-352747801590912/ .

Persoană de contact: Coordonator proiect Ia`Şi Tu, Marian Matei, tel. 0743.938.113.

A.T.G.R. sau ”Asociatia Turistică Ghizii României” este o organizație non-guvernamentală cu sediul în București, înființată în luna iulie a anului 2007. A.T.G.R. este o asociație de tineret ce promovează turismul montan și ecologia, organizează proiecte de protecție a mediului, evenimente montane precum Montaniada,  tabere de aventură pentru copii, teambuilding-uri și multe alte activități cu și pentru tineri. Cel mai mare proiect al asociației îl reprezintă Școala de Ghizi, ajuns la a 8-a ediție.

În toamna 2014, asociația a deschis prima ediție a Școlii de Ghizi la lași care a avut succes și multe rezultate bune în rândul cursanților. Pe lângă cursurile gratuite, cursanții au primit după absolvire locuri de muncă sezoniere pe postul de ghid de turism local și implicați în programe educaționale pentru copii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here