VIDEO. Saltimbancii de la Termoservice. Domnule primar, demiteţi aceşti păcălici care îşi bat joc de ieşeni!

0
87

Analfabeţi, aroganţi în raport cu ieşenii, criminali pasivi prin deciziile care au dus la moartea unor oameni, incompetenţi şi adulterini jalnici * acestea sunt doar câteva din „calităţile” umane şi profesionale ale conducerii Termoservice, societatea Primăriei de administrare a imobilelor din Iaşi * practic, ieşenii care au contracte de administrare a imobilelor cu acest grup de interese, pot să îşi ia adio de la serviciile declarate de această firmă-căpuşă

„Oferim servicii de administrare, sprijin în infiinţarea asociaţiilor de proprietari, dar şi în recuperarea debitelor, servicii de întreţinere şi intervenţii de reparaţii a spaţiului comun precum şi de curăţenie. O firmă de administrare imobile este prezentă non-stop. În orice moment al zilei, al săptămânii, anului, oferă clienţilor săi posibilitatea rezolvării urgenţelor asociaţiei. Siguranţa, garanţia este conferită de faptul că firmele specializate în administrarea imobilelor deţin o poliţă de asigurare care poate acoperi o pagubă, bineînţeles în condiţia de a nu fi fost făcută voluntar, intenţionat. Nu uitaţi ! Casa dumneavoastră este prea importantă pentru a o lăsa pe mâna oricui!”, se arată în oferta Termoservice. Nimic mai mincinos decât această diluare textuală a unui raport inexistent între societatea Primăriei de administrare imobile şi ieşeni. Subordonarea unor interese administrative şi politice a făcut ca gunoiul managerial al acestei societăţi să fie dosit bine sub preş, iar realităţile din imobilele administrate de Termoservice şi reacţia actualei conduceri în raport cu problemele seizate de cei care plătesc această gaşcă de nulităţi administrative, să întreacă orice închipuire a grotescului administrativ. Tocmai de aceea, am incercat sa testam reacţia conducerii acestei societăţi, prin reclamarea a doua aspecte ce ţin de atribuţiile Termoservice. Reacţia a fost catastrofală!

„Dacă era vreo invazie sau chiar s-ar fi, am fi reacţionat”.

Primul caz a fost cel al blocurilor ANL din Grădinari, invadate de ploşniţe şi gândaci. Locatarii au sesizat încă din vara anului trecut aceste probleme către Termoservice, care în calitate de administrator avea atât competenţe cât şi posibilitatea legală de a încheia un contract de prestări servicii cu o firmă de dezinsecţie. Ei bine, din vara lui 2016 şi până in iarna anului trecut, atunci când am sesizat public această problemă, niciun angajat al Termoservice nu a mişcat un deget pentru a-i ajuta pe aceşti oameni din banii cărora îşi iau salariile şi primele de Crăciun, deşi…”Milica Dobre, responsabila de sector de la Termoservice, ştia de astă vară de această situaţie. Când am fost joia trecută (n.r. 10 noiembrie) au spus că vineri au şedinţă în cadrul Termoservice şi o să se pună în discuţie şi problema noastră. Miercuri ( 16 noiembrie), când am fost să achit, am întrebat-o pe contabilă dacă este vreo veste pentru noi, dacă s-a luat vreo decizie, dacă deratizează sau nu, şi nu am primit nicun răspuns. Cei de la DAPPP şi Termoservice îşi aruncă responsabilitatea de la unul la altul” declara la finele anului trecut, Nicoleta Ivaşcu, una dintre chiriaşele din blocurile contaminate din Grădinari. Contactat în legătură cu această problemă, directorul Termoservice, Ciprian Chiriţa, au reacţionat precum celebrul Ciprian din Piatra Neamţ -” Nu ştiu din astea! Vrem să facem contracte, dar nu mai găsim proşti. Toţi locatarii din Iaşi să apeleze la noi!”, iar adjunctul Alin Aivănoaie, a cotonogit de tot limba română prin celebra frază „Dacă era vreo invazie sau chiar s-ar fi, nu văd de ce nu am fi acţionat şi reacţionat”. Asta se întreabă şi locatarii din Grădinari, domnule director adjunct, de ce nu aţi acţionat?

Chiriţa nu ştie cu ce se ocupă societatea la care este director

Un al doilea caz sesizat de reporterii nostri a făcut referire la o banală intervenţie asupra spaţiului comun. Un locatar dintr-un bloc de pe strada Cerna, imobil administrat de Termoservice, a declarat reporterilor AgoraPress faptul că „s-a spart o ţeavă pe gheu” şi îi curge apă pe pereţi vecinului de dedesupt, iar cei de la Termoservice au refuzat să intervină. „Dacă ştiţi legea, ar trebui să ştiţi că pentru reparaţii trebuie să faceţi cerere la Primărie. Cum unde?! La Serviciul Asociaţii Proprietari….Noi nu ştiu dacă avem oameni să se ocupe de reparaţii”, a fost răspunsul oferit de acelaşi „competent” director al Termoservice, Ciprian Chiriţa, despre a cărui activitate extraprofesională din timpul orelor de program, precum şi dramele pe care le-a produs oamenilor din blocurile administrate de Termoservice, vom scrie pe larg în ediţiile viitoare. De răspunsul acestuia au rămas uimiţi până şi şefii acestuia din Primăria Iaşi. Pentru o bună cunoaştere a portofoliului de servicii pe care ar trebui să le ofere Termoservice, îi reamintim directorului Chiriţa că societatea sa „efectuează lucrări de reparaţii la elementele proprietăţii comune, pe bază de comandă: instalaţii apă rece, instalaţii apă caldă, instalaţii încălzire, instalaţii menajere, instalaţii electrice, zugrăveli, igienizare subsol, hidroizolaţii; intervenţia, în cel mai scurt timp, pentru limitarea pagubelor în cazul avariilor la instalaţiile comune ale blocului sau procurarea mijloacelor materiale necesare întreţinerii şi reparaţiilor curente ale elementelor proprietăţii comune”. În ce priveşte scopul pentru satisfacerea căruia a fost înfiinţat Servicul Asociaţii Proprietari, acesta este cu totul altul decît acela de a presta servicii de reparaţii în cadrul asociaţiilor de proprietari, respectivul serviciu având rol de mediere în organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, dar şi de exercitare a controlului asupra activităţii financiar-contabile din cadrul asociaţiilor de proprietari. Potrivit legii societăţiilor comerciale, această societate trebuie dizolvată, în condiţiile în care nu sunt îndeplinite condiţiile esenţiale prevăzute în statutul Termoservice, iar managementul actual este îndreptat împotriva interesului cetăţenilor Iaşului. O altă soluţie pentru ca Iaşul să scape de această plagă administrativă rămîne la latitudinea executivului Primăriei Iaşi, respectiv demiterea celor doi directori şi iniţierea unui plan de rentabilizare a societăţii de administrare imobile.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here