Veolia a demarat lucrarile de vara in cartierele Tatarasi si Alexandru ce Bun

0
53

Veolia Energie Iasi a lansat deja, inca de la sfarsitul sezonului de incalzire, ambitiosul plan de reparatii si investitii prevazut pentru anul 2016.

Pe langa lucrarile de fiabilizare si eficientizare aflate in curs de derulare la cele doua centrale de productie, CET Holboca si CET Tudor, se executa lucrari pe retelele de termoficare din oras.

In ultimele zile, echipele noastre au avut in vedere retelele secundare din cartierele Tatarasi si Alexandru cel Bun.

Astfel, sunt in curs de finalizare lucrarile de prelungire a conductei de recirculare a apei calde ce alimenteaza blocurile din zona complexului Ciurchi (PT 16 Tatarasi), blocurile de langa Scoala nr. 10 “Gh.I. Bratianu” (PT 27 Tatarasi) si imobilele alimentate de punctul termic PT 17 din Tatarasi.

De asemenea, s-au incheiat lucrarile de recirculare pe apa calda la blocurile arondate punctului termic PT 6 Alexandru de pe Str. Sarmisegetuza iar recent s-a terminat prelungirea conductei de recirculare a apei calde pana la ultimul etaj la cele 5 scari ale Blocului ANL 250 Zimbru.

Toate aceste lucrari fac parte din actiunea planificata pentru vara anului 2016 ce vizeaza introducerea a 1,7 km de conducte pentru recircularea apei calde intre punctele termice si blocuri in zonele Socola, Tatarasi, Alexandru, Codrescu si Poitiers.

În premieră la Iasi, Veolia a propus populatiei cea mai bună solutie pentru a avea apă caldă și căldură la cea mai bună calitate, cu cel mai mic preț, prin implementarea proiectului de contorizare individuală cu distribuția pe orizontală.

Avatajele enumerate de Veolia in cazul adoptarii acestei solutii sunt:

– contoare individuale, pentru fiecare apartament, care inregistreaza direct gigacaloriile consumate (nu unitati de consum, asa cum fac repartitoarele de costuri)

-contoare instalate la intrarea in apartament, pe casa scarii – la nevoie, se poate sista furnizarea energiei termice strict catre locatarul rau-platnic, fara ca datoriile inregistrate de acesta sa-i afecteze pe vecinii sai

– apa calda permanent, cu ajutorul conductei de recirculare de pe casa scarii

– posibilitatea pornirii si a opririi caldurii in functie de dorinta locatarilor, fara sa depinda in vreun fel de vecini

– robinet termostatat montat pe fiecare calorifer pentru reglarea temperaturii in toate camerele (cu ajutorul termostatului de ambient)

– obtinerea unor instalatii noi de energie temica, ce au o durata de viata indelungata (minim 30 de ani pentru conducte si minim 15 ani pentru contor)

– zero riscuri pentru sanatatea sau siguranta locatarilor sau vecinilor acestora (nu exista niciun fel de risc de scurgere de gaz, de asfixiere sau de explozie)

– cresterea calitatii vietii prin utilizarea unei surse de alimentare cu energie termica ce protejeaza mediul inconjurator

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =