Camelia Gavrila revine pe postul de director la Colegiul “C. Negruzzi”. Chirica cere interventia Corpului de Control al ministrului Educatiei

0
71

Numirea fostlui deputat PSD, Camelia Gavrila, pe postul de director al Colegiului “C. Negruzzi” din Iasi se va lasa cu plangeri pe masa Guvernului. Primarul Mihai Chirica a fost printre primii oficiali care si-a exprimat public nemulţumirea cu privire la modul în care s-a decis noua conducere a Colegiului Naţional “Costache Negruzzi”, unde prof. dr. Elvira Rotundu (directorul Colegiului) a fost înlocuită cu prof. dr. Camelia Gavrilă.

Sunt indignat de modul cum inspectorul şcolar general Genoveva Farcaş a decis să nu mai prelungească mandatul actualului director Elvira Rotundu şi a înlocuit-o cu fosta deputată PSD Camelia Gavrilă. Cred că este un imens pas înapoi şi este păcat că unul dintre cele mai îndrăgite Colegii din ţară să intre în circuitul nefiresc al sinecurilor politice. Am crezut că actualul inspector şcolar general a ieşit din «lanţul moştenirilor pe funcţie», cel puţin în ceea ce priveşte relaţia ei cu doamna Camelia Gavrilă, căci nu doamna Gavrilă a lăsat-o «moştenire» la Inspectorat pe doamna Farcaş, cum nici doamna Farcaş nu a lăsat-o «moştenire» la Colegiul Negruzzi pe doamna Rotundu. Cel puţin eu nu cred aşa ceva. Dacă tot nu vroia să-i prelungească mandatul doamnei Rotundu, sunt sigur că interimatul ar fi fost asigurat cu acelaşi profesionalism de oricare dintre dascălii care predau acum la acest prestigios Colegiu. Practic, inspectorul general nu a găsit nicio altă soluţie decât cea a unei sinecuri politice, oameni care au preţuit mai mult funcţiile decât calitatea profesională.

Nu pun la îndoială calităţile profesionale şi reuşitele persoanelor mai sus menţionate, elevii şi colegii profesori fiind singurii capabili în a da un verdict în acest sens, dar după 30 de ani în care am asistat la dezastrul din educaţie, unde politicul a avut rolul principal, să revenim şi să promovăm aceleaşi practici nesănătoase în privinţa managementului în educaţie. Şi mai cred că în spatele acestei numiri sunt interese oculte şi în niciun caz interesul pentru şcoală şi educaţie.

În calitatea mea de principal partener al actului educaţional din oraşul nostru, parteneriat dovedit în ultimii ani prin rezultatele de execepţie obţinute de elevii ieşeni, voi contesta decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean şi voi solicita numirea altei persoane la conducerea Colegiului Negruzzi! De asemenea, solicit scoaterea la concurs, în regim de urgenţă, a posturilor de conducere de la toate şcolile din Iaşi sub stricta supraveghere a Ministerului Educaţiei.

În aceeaşi ordine de idei, voi solicita Corpului de Control al ministrului Educaţiei evaluarea modului de desemnare a noului director interimar la Colegiul Negruzzi!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here